Хайлт хийх


Дэлхийн шилдэг 50 хоол /#4/


  2019-03-23
 

Жагсаалтын дөрөв дэх цуврал танд хүрч байна.

20. Арепас. Венесуэл

Авокадо жимс, улаан лооль, үхэр, гахай, тахиан мах зэргийг хавчуулсан эрдэнэ шишийн бин.

19. Банни чау. Өмнөд Африк

Туулайн нэр орсон уг хоол Өмнөд Африкийн гудамд хамгийн алдартай нь бөгөөд халуун ногоотой тал талх л гэсэн үг.

18. Шиш кебаб.

Хурга, үхэр, сэлэм загас, тахианы шарсан махыг ногоотой хамт савханд хатган идэх ч сайхан шүү.

17. Хавч

Хайлсан цөцгийн тос, зүсэм нимбэгээр амталсан чанасан хавч. Дэлхий даяар тархсан энэ хоол тун энгийн хийцтэй хоолны тоонд ордог байна.

16. Пастел де ната. Португаль

Пастел де ната буюу тосон бялууг өндөгний шараар хийсэн нарийн боов гэж ойлгож болно.

15. Пиероги. Польш

Мах, бяслаг, жимс, төмс, шарсан сонгино, хайлсан цөцгий зэргийн нэгдэл энэ хоол Монголоор бараг л бууз гэсэн үг.

14. Донатс. АНУ

Төрөл бүрийн амт, хольц ордог цагирган боов хэний ч хоол идэх дуршлыг хөдөлгөнө.

13. Эрдэнэ шиш

Голтой нь хамт чанаж амталсан эрдэнэ шишийг идэж үзсэн үү. Энэ магадгүй бурхны бидэнд үлдээсэн хамгийн арвин хоол биз ээ.

12. Пири-пири тахиа. Мозамбик

Кокосын сүү, далдуу модны шүүс, сармис, перцээр амталсан шарсан тахиан мах. Гэхдээ хамгийн чухал амтлагч нь мэдээж пири-пири сүмс.

11. Рэнданг. Индонез

Жүрж, амтат гуа, цагаан гаа, сармис, чили, куркумагийн холимог болон кокосын сүүтэй хамт зөөлөн галд удаан чанасан үхрийн мах.

А.Эрхэмбаяр




Дэлхийн шилдэг 50 хоол /#4/


  2019-03-23
 
2019-03-23 16:35 GMT+8
Энгийн уншилт
  Товч унших

Жагсаалтын дөрөв дэх цуврал танд хүрч байна.

20. Арепас. Венесуэл

Авокадо жимс, улаан лооль, үхэр, гахай, тахиан мах зэргийг хавчуулсан эрдэнэ шишийн бин.

19. Банни чау. Өмнөд Африк

Туулайн нэр орсон уг хоол Өмнөд Африкийн гудамд хамгийн алдартай нь бөгөөд халуун ногоотой тал талх л гэсэн үг.

18. Шиш кебаб.

Хурга, үхэр, сэлэм загас, тахианы шарсан махыг ногоотой хамт савханд хатган идэх ч сайхан шүү.

17. Хавч

Хайлсан цөцгийн тос, зүсэм нимбэгээр амталсан чанасан хавч. Дэлхий даяар тархсан энэ хоол тун энгийн хийцтэй хоолны тоонд ордог байна.

16. Пастел де ната. Португаль

Пастел де ната буюу тосон бялууг өндөгний шараар хийсэн нарийн боов гэж ойлгож болно.

15. Пиероги. Польш

Мах, бяслаг, жимс, төмс, шарсан сонгино, хайлсан цөцгий зэргийн нэгдэл энэ хоол Монголоор бараг л бууз гэсэн үг.

14. Донатс. АНУ

Төрөл бүрийн амт, хольц ордог цагирган боов хэний ч хоол идэх дуршлыг хөдөлгөнө.

13. Эрдэнэ шиш

Голтой нь хамт чанаж амталсан эрдэнэ шишийг идэж үзсэн үү. Энэ магадгүй бурхны бидэнд үлдээсэн хамгийн арвин хоол биз ээ.

12. Пири-пири тахиа. Мозамбик

Кокосын сүү, далдуу модны шүүс, сармис, перцээр амталсан шарсан тахиан мах. Гэхдээ хамгийн чухал амтлагч нь мэдээж пири-пири сүмс.

11. Рэнданг. Индонез

Жүрж, амтат гуа, цагаан гаа, сармис, чили, куркумагийн холимог болон кокосын сүүтэй хамт зөөлөн галд удаан чанасан үхрийн мах.

А.Эрхэмбаяр



  • Шинэ мэдээ

  • Их уншсан

  • Их сэтгэгдэлтэй


Гамшиг ослын үед энгийн иргэд бие биедээ үзүүлж байгаа тусламжийг тайван цагт сайн дурын идэвхтнүүд сурч дадлагажиж гүйцэтгэдэг. Аливаа осол гэмтлийн үед энгийн иргэд бие биедээ зөв тусламж үзүүлснээр амь насыг нь хамгаалах 90 хувийн магадлалтай. Тиймээс иргэд өөрсдийгөө, албан байгууллага ажилчдаа зайлшгүй анхны тусламж үзүүлэх чадвартай болгох, гамшигтай тэмцэх сайн дурын багийнхныг бэлтгэж сургах нь чухал байна. Аливаа байгууллагын сайн дурын баг 15 хүний бүрэлдэхүүнтэй байдаг. Үүнд багийн ахлагч, холбоочин (тухайн объектод хэдэн хүн байсан, тэднээс хэд нь дутуу, хэд нь гэмтэж бэртсэн зэргийг мэдээлнэ), анхны тусламж үзүүлэх таван хүн, өвчтөн зөөвөрлөх дөрвөн хүн, нийгмийн сэтгэл зүйн дэмжлэг үзүүлэх ажилтан багтана. Тэд анхны тусламж үзүүлэх чадвартай, гамшиг ослын үед сэтгэл зүйн дэмжлэг үзүүлэх болоод бэртсэн иргэдийг зөөхөд бэлтгэгдсэн байх хэрэгтэй. Харин манай улсын 100 аж ахуйн нэгж тутмын 20-д нь л сайн дурын иргэд байна. Цаашдаа энэ тоог нэмэх үүргийг Монголын улаан загалмайн нийгэмлэг хүлээн ажилладаг. Тус байгууллага олон улсын стандартад нийцсэн, мэргэжлийн багш ажилчдаар сургалтаа зохион байгуулдаг байна. Сургалт дадлага ажилтайгаа нийлээд 4-8 цаг үргэлжилдэг бол сургагч багш нарын сургалт 72 цаг үргэлжилдэг. Ямар нэг гамшиг тохиолдож, хэн нэгэн цус алдсан тохиолдолд ДАР, ӨРГӨ, БОО гэх зарчмаар тухайн эд эрхтнийг өргөнө, дараа нь боолтоо хийгээд эмнэлгийн байгууллагад хүлээлгэж өгөх хэрэгтэй. Харин газар хөдлөлтийн үед ГҮЙХГҮЙ, ЯРИХГҮЙ, БУЦАХГҮЙ. Нэг эгнээгээр баруун гарын зарчмаар барилгаас тайван гарах ёстой юм байна.

  уржигдар



Хөгжүүлэлт хийгдэж байна. Тун удахгүй танд хүрэх болно.

Та яг одоо вэбсайтын сайжруулалтын альфа хувилбарыг үзэж байна. Энэхүү хэсэг бүрэн дуусаагүй байгаа бөгөөд тун удахгүй танд хүрэх болно.

Санал хүсэлт илгээх

Та өөрт бодогдож байгаа зүйлсийг бидэнтэй илэн далангүй хуваалцахыг хүсэе. Таны санал бидний хөгжүүлэлтийн ажилд маш их тус хүргэх юм.
Танд баярлалаа.

0%
  Товч унших

Дараагийн мэдээ